نویسنده : شاهرخ بهروزی
• هواناو [Hovercraft]
آیا میدانید هواناو چیست ؟
تاکنون به نحوه عمل کرد هواناو فکر کرده اید ؟
آیا میدانید در چه زمینه هایی مورد استفاده فرار میگیرد ؟
در ادامه در رابطه با مسائل مربوط به هواناو [Hovercraft] صحبت خواهیم کرد .
هواناو از دَمَنده ها برای تولید حجم زیادی از هوا در زیر بدنه یا بالشتک هوا استفاده میکند که کمی بالاتر از فشار اتمسفر است . اختلاف فشاری که در زیر بدنه و روی بدنه جاری است باعث شناور شدن هاورکرافت بر روی سطح میشود . به دلیل پایداری هوا معمولا هوا از طریق شکاف ها یا سوراخ های اطراف یک پلتفرم دیسکی یا بیضی شکل دمیده میشود و به اکثر هاورکرافت ها ، یک شکل مستطیل گرد مشخص میدهد . تلاش های زیادی برای درک اصول فشار هوای بالا و زیر بدنه ها و بالها صورت گرفته است . هاورکرافت از این نظر منحصر به فرد است که میتواند خود را در حالی که ساکن است بلند کند ، متفاوت از وسایل نقلیه که روی سطح به هیدروفویل هایی که برای ایجاد بالابر به حرکت رو به جلو نیاز دارند محتاج اند .
• تاریخچه [Hovercraft]
کشتی ساز "جان آیزاک ثورنی کرافت" طرح اولیه را برای هاورکرافت با بالشتک در دهه ی 1870 به ثبت رساند ، اما موتور های مناسب و قدرتمند تا قرن بیستم در دسترس نبودند . در سال 1915 "داگوبِرت مولرفون تومامون" اُتریشی اولین قایق بالشتک هوا را ساخت . این فضاپیما که به شکل بخشی از یک اِیرفویل بزرگ بود باعث ایجاد یک ناحیه ی کم فشار در بالای بال شد که بسیار شبیه به هواپیما شده بود . زمینه های نظری حرکت بر روی یک لایه ی هوا توسط "کنستانتین ادواردوویچ تسیولکلوسکی" در سال های 1926 و 1927 ساخته شد .
در سال 1959 فورد ( شرکت خودرو سازی آلمانی ) یک خودروی مفهومیِ هاورکرافت را به نام Levacar Machبه نمایش گذاشت . ایده ی هاورکرافت مدرن اغلب با "کریستوفر کاکرل" مهندس و مکانیک بریتانیایی مرتبط است . از این رو میتوان مدل هاورکرافت کاکرل را از سال 1955 در موزه ی علوم لندن مشاهده کرد .
در اوایل دهه ی 1970 ، مفهوم اصلی هاورکرافت به خوبی توسعه یافته بود و هاورکرافت چندین نقش مهم را پیدا کرد که ترکیبی از ویژگی های سودمند بود . امروزه ، هواناو ها عمدتا در استفاده ی نظامی برای عملیات های آبی ، خاکی ، وسایل نقلیه جستجو و نجات در آبهای کم عمق و وسایل نقلیه ورزشی یافت میشود .
• طراحی
هاورکرافت را میتوان با یک یا چند موتور حرکت داد . کشتی ها معمولا دارای یک موتور هستند که قدرت SR.N6 ( نوعی هاورکرافت ) های کوچکتر ، مانند درایو از طریق جعبه دنده تقسیم میشود. در وسایل نقلیه با چندین موتور ، معمولا یک فن یا ( پروانه ) را به حرکت در میآورد که وظیفه ی بلند کردن وسیله ی نقلیه را با فشار دادن هوای پرفشار به زیر کشتی بر عهده دارد . هوا ، دامن زیر وسیله ی نقلیه را باد میکند و باعث بالا آمدن آن از سطح میشود. موتور های اضافی نیروی رانش را برای به حرکت درآوردن کشتی فراهم میکنند .
برخی از هاورکرافت ها از کانال کشی ، استفاده میکنند که به یک موتور اجازه میدهد هر دو کار را با هدایت بخشی از هوا به دامن انجام دهد ، بقیه ی هوا از پشت عبور میکند تا کشتی را به جلو براند .
• ویژگی های [Hovercraft]
• انواع [Hovercraft]
هاورکرافت ها کاربرد های گسترده ای دارند . آن ها در حمل و نقل مسافران و کالاها بین جزایر و سواحل ، به ویژه مناطقی که دسترسی به لنگرگاه ها دشوار است ، بسیار مفید هستند . همچنین ، در عملیات های نظامی برای جابجایی نیروها و تجهیزات در مناطق صعب العبور استفاده میشوند . با وجود چالش هایی که در طراحی و ساخت اولیه ی هاورکرافت وجود داشت ، این وسیله به سرعت محبوبیت پیدا کرد و امروزه در کشور های مختلف جهان مورد استفاده قرار میگیرد .
• بیشتر بدانید
Zuber کلاسLCAC – بزرگترین هاورکرافت نظامی جهان است ، این هاورکرافت روسی با طول 57.6 متر ( 188 فوت ) و حداکثر جابجایی ( 535 تن ) است .
رکورد جهانی سرعت هاورکرافت ( 137.4 ) کیلومتر بر ساعت ( 85.38 مایل بر ساعت یا 74.19 گِره ) است .
رکورد سرعت زمینی هاورکرافت ( 56.25 ) مایل بر ساعت ( 90.53 کیلومتر بر ساعت یا 48.88 گِره ) است .
طولانی ترین استفاده ی مداوم از هاورکرافت نمونه ی اولیه بیش از 20 سال در خدمت بود که در حال حاضر در موزه ی هاورکرافت در لی آن ، سولفت ، همپشایر و انگلستان به نمایش گذاشته شده است .
مطلب جالبی بود
عالی👌👌
نام و نام خانوادگی :
پست الکترونیک :
نظرات:
برای ارتباط با تحریریه سایت به آدرس تلگرامی mohammad_shafikhani@ مراجعه نمایید. به منظور تبلیغات در سایت با آدرس تلگرامی mohammad_shafikhani @ مکاتبه نمایید . برای اعلام مشکل در سایت و نظرات و پیشنهادات خود با آدرس support@aviationarticles.ir مکاتبه فرمایید.
ایده راه اندازی پایگاه خبری aviationarticlesبه بهمن ۱۳۹7 برمی گردد. پایگاه خبری aviationarticlesبا هدف آگاه و حساس سازی شهروندان وعلاقه مندان و در دسترس بودن تمامی تحلیل ها ومطالب روز هوانوردی ایران و جهان در حوزه تخصصی هوانوردی آغاز به کار کرد.
پایگاهی که سعی دارد با بهره گیری از متخصصان با تجربه و مجرب صنعت هوانوردی ، مقالاتی نو ،جامع و مفید را دراختیارمخاطبان خود قراردهد.
تمامی حقوق مادی و معنوی این وبسایت متعلق به مهندس محمد شفیع خانی می باشد
© طراحی سایت و بهینه سازی : گروه طراحی سیرن